ITP (Inspectia Tehnica Periodica) este o inspectie obligatorie pentru autovehiculele care circula pe drumurile publice din Romania. Scopul acesteia este de a verifica daca autovehiculul respectiv indeplineste standardele de siguranta si emisii prevazute de lege.

Inspectia tehnica periodica se poate face la oricare dintre punctele autorizate de ITP din Romania. In Ghencea, Sector 6, exista mai multe puncte autorizate pentru realizarea ITP. Acestea pot fi gasite prin intermediul motoarelor de cautare online, prin intermediul site-urilor specializate sau prin intermediul autoritatilor locale. Este important sa alegi un punct de ITP autorizat, deoarece numai acestea sunt abilitate sa efectueze inspectii conform standardelor in vigoare.

itp auto

Pentru a face ITP, trebuie sa ai asigurata masina si sa ai toate actele necesare la indemana, inclusiv cartea de identitate a vehiculului si certificatul de inmatriculare. De asemenea, este important sa verifici periodic daca sunt anuntate programarile sau intreruperile de program inainte de a te prezenta la punctul de ITP.